Columns schrijven

Columns Schrijven

 

Geef jij je mening graag een stoel of bank in plaats van ‘m eronder te steken? Schrijf dan een column. En als je écht goede columns wil schrijven, neem er dan les in: bij Carrie Jansen en/of Said El Haji, onze koningin en koning van de column.

Je eigen column in de krant, dat was een erebaantje voor gearriveerde journalisten en schrijvers, zo leerden wij vorige eeuw op de Academie voor Journalistiek. Maar nu, anno tweeduizend-bijna-twintig, is het begrip ‘krant’ elastischer dan ooit tevoren. Hetzelfde geldt voor ‘journalistiek’, ‘erebaantje’ en ‘column’.  Prima hoor – wij zijn heus niet van de vroeger-was-alles-beter-school. Zolang je het maar met serieus schrijfplezier aanpakt.

Columns schrijven met Carrie
Beginnend columnist? Carrie, die al 600+ columns schreef voor het AD, leert je in zeven lessen wat je met dit elastische genre allemaal kunt. Ze geeft haar cursus maar één keer per jaar, van medio september tot begin november. Dus schrijf je rap in voor Carries Column College: hou voor 2018 onze agenda in de gaten.

Columns schrijven met Said
Wil je graag verder met écht goed worden in columneren, ga dan de diepte in met romancier, essayist én columnist Said El Haji. Zijn cursus Columns voor Gevorderden | Saids Meesterproef draait om ambachtelijk schrijven: doorwerken tot je de perfecte column hebt, waar zowel inhoudelijk als stilistisch niemand nog een speld tussen krijgt.

In de cursussen Columns Schrijven leer je:

> hoe je pakkende titels, begin- en eindzinnen maakt;

> hoe je humor en emotie doseert;

> dat je je bij één onderwerp moet houden;

> hoe je van je column een stuk met kop en staart maakt.

Meedoen?
Kijk op onze agenda voor de eerstkomende column-cursus.

Je docenten

Carrie Jansen

Carrie Jansen

Said El Haji

Said El Haji

Binnenkort

ma 13apr2020

Bloggen voor Publiek | de digi-versie

6 avonden | docent: Manou van de Zande

Lees meer

di 12mei2020

Bekijk de complete agenda

Onze nieuwsbrief ontvangen?