za 09feb2019

1 zaterdag | docent: Manou van de Zande

Studio Eendracht, Eendrachtsstraat 145A (Witte de Withkwartier), R'dam

€ 59

 

 

Zaterdag 9 februari, Rotterdam


>
Docent: Manou van de Zande

> van 11:00 tot 14:30

> Een brief! Je hartslag versnelt, je pas wordt een huppeltje, je vingers jeuken van scheurdrift. Dikke envelop - zou het er eentje van wel zés kantjes zijn..? Voor schrijvers die bij dit beeld een waas van nostalgie voor hun ogen zien optrekken, is deze cursus bedoeld. En ook voor schrijvers die denken: hé! Mijn opa/vader en oma/moeder deden dit toen ze verloofd/verliefd waren! Zonder hun briefwisseling was ik er nu niet geweest!

Hoe lang is het geleden dat je zo'n papieren parel op je deurmat of in je bus vond? En wanneer schreef je zelf voor het laatst een brief? Of heb je er misschien nog nooit eentje geschreven.. (sorry, emails en whatsapps tellen niet)? Teken dan voor deze mini-cursus Brieven Schrijven, die draait om Nostalgie & Schrijfplezier. En om genieten van elkaars handschriften, van de unieke smaak van enveloppenlijm, van het besef dat je aan een vroegere schoolpleinvlam heel anders schrijft dan aan je excentrieke tante in Drenthe. Of Jakarta. Of Perth. Of Marken.

Geef jezelf en/of je lieven deze briefworkshop cadeau. We schrijven verschillende brieven, aan verschillende mensen. Die mogen levend of overleden zijn, bekend of onbekend, je oudere zelf of je jongere zelf. Na een ochtend schrijfopdrachten, opgehaalde herinneringen en een paar voordrachten uit het prachtige boek 'Brieven van Belang', schrijven we 's middags na een eenvoudige lunch een of twee (of meer?) brieven in het net. En dan op de bus..? Dan is je envelop-vol-verwachting ieder geval op tijd voor Valentijnsdag - mocht dat je hartewens zijn!

 

> in Studio Eendracht, Eendrachtsstraat 145A (Witte de Withkwartier)

> € 59,- inclusief briefpapier, enveloppen, postzegels, koffie & thee & eenvoudige lunch

> Minimaal 5 cursisten, maximaal 8

Aanmelden en betalen