do 05mrt2020

6 avonden - docent: Anne van den Dool

Studio Eendracht, Eendrachtsstraat 145A (Witte de Withkwartier), R'dam

€ 215

 

Donderdag 5 maart t/m 9 april, Rotterdam

> Docent: Anne van den Dool

Zes donderdagavonden, van 19:30 tot 21:30
5, 12, 19, 26 mrt en 2, 9 april

 

> De column: een populair en veelgelezen genre waarin je eigenwijs én stijlvol je mening geeft. Columnist is een erebaantje in kranten (bijvoorbeeld 'onze' Carrie in het AD, Arnon Grunberg en Aaf Brandt Corstius in de Volkskrant) en tijdschriften. Daarnaast ben je als columnist een welkome schrijver op blogs en websites in alle soorten en maten. Je docent Anne van den Dool schrijft voor onder meer NRC Handelsblad, Vrij Nederland en HP/De Tijd.

 

> Wat ga je doen?
Amusant, persoonlijk, scherp en actueel - een column is veel tegelijk. De kunst is om alle ingredienten in één korte tekst te laten passen - en te zorgen dat je lezer van A tot Z geboeid blijft. Anne leert je in zes lessen vormvaste columns schrijven. Met behulp van voorbeelden van bekende columnisten ga je zelf verschillende soorten columns schrijven. Columns die prikkelen, ontroeren, aan het denken zetten en/of amuseren.
In deze cursus leer je je eigen stem en stijl vinden. Daarvoor moet je even flink aanpoten: elke week schrijf je een column. Daarbij leer je de vruchten plukken van goeie feedback: kijk kritisch naar je eigen en andermans teksten - ze worden er gegarandeerd beter van.

 

> In Studio Eendracht, Eendrachtsstraat 145A (Witte de Withkwartier)

 

> € 215 (incl btw), lesmateriaal en thee/koffie/koekies

 

> Minimaal 6 personen, maximaal 10

Aanmelden en betalen