wo 14mrt2018

7 avonden

Studio Eendracht, Eendrachtsstraat 145A (Witte de Withkwartier), R'dam

€ 209

 

Zeven woensdagavonden: 14 & 28 maart, 11 & 25 april, 16 & 30 mei, 13 juni, Rotterdam

> Docent: Said El Haji

Zeven lessen van 19:30 tot 21:30

> Klaar om stukjes schrijven aan te pakken als een pro? Bij Said staat de ambachtelijke kant van het columneren centraal. Hoe weet je of een column goed is? Hoe weet je of die ene geestige of gepeperde column die je hebt geschreven ook voor de lezer overtuigend is?
Een column is goed als hij de aandacht van de lezer van begin tot eind vasthoudt. Daarvoor zijn een afgebakend onderwerp en een helder standpunt onontbeerlijk. Kortom, samenhang. Een column zonder samenhang is een slechte column. Daarom gaan we het uitgebreid hebben over opbouw en techniek. Dat zijn zaken die, anders dan humor bijvoorbeeld, prima aan te leren zijn. Via inspirerende les- en huiswerkoefeningen - van briefcolumn tot anekdotische column, van omkeercolumn tot het spelen van de advocaat van de duivel - leer je jouw eigen columns, en ook die van anderen, analyseren en van feedback voorzien.

Docent/columnist Said El Haji: "Het hebben van een mening is niet moeilijk. We vinden allemaal wel wat, nietwaar? Moeilijker is het verkopen ervan. En nóg moeilijker is het om de tekst zodanig vorm te geven dat hij zichzelf verkoopt. Dat vereist kennis, de nodige ervaring en ook heel wat zelfvertrouwen. Het vereist, met één woord, professionaliteit. Nou, die heb ik. En het mooiste van dit alles is, dat ik het jou ook kan leren."

> In Studio Eendracht, Eendrachtsstraat 145A (Witte de Withkwartier)

> € 209,- (= 172,73 + 36,27 btw), lesmateriaal en thee/koffie/koekies

> Minimaal 6 personen, maximaal 10

Aanmelden en betalen