ma 30sep2019

10 avonden | docent: Bianca Boer

Studio Eendracht, Eendrachtsstraat 145A (Witte de Withkwartier), R'dam

€ 425

 


Maandag 30 september t/m 17 februari


>
Docent: Bianca Boer  

>
Tien maandagavonden, van 19:30 tot 21:30
30 sep, 14 & 28 okt, 11 & 25 nov, 9 dec, 6 & 20 jan, 3 & 17 feb

>
Een lange cursus korte verhalen
Het Korte Verhaal. Een genre om de tijd te geven. Herfst en winter, tien keer les, van Bianca Boer. Want zij weet waar ze het over heeft. Ze schreef de roman 'Draaidagen' (Atlas Contact). In 2010 verscheen de dichtbundel 'Vliegen en andere vogels', en in 2007 debuteerde ze met de Korte Verhalen-bundel 'Troost en de geur van koffie'. 

> Wat ga je doen? 

Bianca: "Ik deed het, maar je hoeft geen roman te schrijven om een wereld te maken, om personages te scheppen, om een conflict tot volledige escalatie te dwingen. In een kort verhaal zit alles wat je nodig hebt. Bovendien kun je met het korte verhaal makkelijk experimenteren en daarmee jezelf verrassen.
Wees niet bang dat je geen fantasie genoeg hebt. Om je heen zijn meer dan genoeg verhalen, je moet er alleen oog voor krijgen. In de cursus lezen we ook verhalen van andere schrijvers om te kijken wat zij doen en hoe zij dat doen."

> Voor wie?
Deze cursus is bedoeld voor mensen met enige schrijfervaring. Dus wanneer je al eens een (korte) schrijfcursus hebt gedaan en de smaak te pakken hebt gekregen: kom! Of als je een mapje met half-affe verhalen en verhaalideeën hebt liggen die maar in je hoofd blijven rondzingen, maar waarvan je niet weet hoe je ermee verder moet: kom!
Weet je niet zeker of deze cursus voor jou is? Mail of bel gerust - we helpen je graag.

> In Studio Eendracht, Eendrachtsstraat 145A (Witte de Withkwartier)

> € 425,- inclusief lesmateriaal en thee/koffie/koekies

> Minimaal 6 personen, maximaal 10