do 19mrt2020

6 avonden - docent: Anne van den Dool

Studio Eendracht, Eendrachtsstraat 145A (Witte de Withkwartier), R'dam

€ 215

 

Donderdag 19 maart t/m 23 april, Rotterdam

> Docent: Anne van den Dool

Zes donderdagavonden, van 19:30 tot 21:30
19, 26 mrt, 2, 9, 16, 23 apr

De recensie, de review, de beoordeling, de bespreking: die lees je omdat je méér wil weten. Waarom is iets lekker? Waarom is een boek mooi? Hoe komt het dat je na die ene film met een betraande kop de bioscoopzaal uit loopt, en bij een andere rolprent al na 10 minuten kribbig wegloopt? Dat goed verwoord zien is een genot. Wil je dat plezier zelf onder de knie krijgen? Dat kan!


Je docent

Anne van den Dool schrijft en recenseert voor onder meer NRC Handelsblad, Vrij Nederland en HP/De Tijd. Haar debuutroman Achterland verscheen bij Querido. Ze publiceerde gedichten in onder andere Tirade, Poëziekrant en DW B. Zij begeleidt je door het woordlandschap dat recenseren heet, zodat je na een vraag naar jouw mening nooit meer met je mond vol tanden staat. Meer Anne: annevandendool.nl.


Wat ga je doen?

In deze cursus leer je aan de hand van een lekker overzichtelijk stappenplan jouw mening perfect op papier krijgen. Van boek tot film, van theaterstuk tot muziekuitvoering – alle genres zijn welkom. Naast huiswerkopdrachten krijg je ook alle ins en outs van het recensieveld mee. Wanneer recenseer je een boek en wanneer laat je het links liggen? Wat zijn de voor- en nadelen van sterren of ballen uitdelen? En hoe maak je van jouw mening nu een gegrond stuk dat iedere lezer spontaan van zijn sokken blaast?


Lees Anne

Twee recensies van Anne:
> https://www.nrc.nl/nieuws/2019/08/02/in-brinkebull-blijft-alles-bij-het-oude-a3968872
> https://www.rektoverso.be/artikel/liefde-in-tijden-van-chronische-ontevredenheid


>
In Studio Eendracht, Eendrachtsstraat 145A (Witte de Withkwartier)


>
€ 215 (incl btw), lesmateriaal en thee/koffie/koekies


>
Minimaal 6 personen, maximaal 10

Aanmelden en betalen