za 11mei2019

1 dag | docent: Manou van de Zande

Studio Eendracht, Eendrachtsstraat 145A (Witte de Withkwartier), R'dam

€ 69

 

 

Zaterdag 11 mei, Rotterdam

> Docent: Manou van de Zande

> van 11:00 tot 16:00, met lunchpakket-in-reisknapzak

> "Wie verre reizen maakt kan veel verhalen". Zeker waar, maar wie dichtbije reisjes maakt ook! En die kunnen groots uitpakken, hoor maar: vandaag wagen we de grote oversteek. We trekken van Noord naar Zuid, eerst te voet en dan met een sloep over het grote brede water. Hebben we eenmaal voet aan wal gezet, dan wagen we ons tussen de Zuiderlingen en ronden we De Kaap, te voet, gewapend met knapzak en pen; een wapen machtiger dan het zwaard zoals wij schrijvers weten!
Klinkt best Columbusiaans of Marco Poloos, toch? Het mag ook wat bescheidener hoor - tenslotte zit de kracht van mooie reisverhalen juist vaak in het kleine, in de details. Daar hebben we het over aan de schrijftafel in Studio Eendracht vóór ons schrijfreisje. Waar let je op tijdens je reis? Hoe vaak trek je je notitieboekje? Wat werkt beter, uitgebreid research doen vóór je vertrek, of juist blanco op pad gaan? Laat je 'inboorlingen' aan het woord, en hoe? Welke kunsten en technieken kunnen we afkijken van de reisschrijvers die we bewonderen?
Tijdens onze reis (we lopen naar de Erasmusbrug, en steken over naar Katendrecht met de Aqualiner/waterbus) voeren we een paar reisschrijfopdrachten uit. Met een knapzak vol indrukken en aantekeningen en foto's (mobieltje mee!) keren we terug naar de schrijftafel in de Eendrachtsstraat en schrijven we ons reisverhaal. Na vandaag kun je goed onderlegd op een verdere, langere trip. Als reisschrijver.

> in Studio Eendracht, Eendrachtsstraat 145A (Witte de Withkwartier)

> € 69,- inclusief overtocht, lunch, koffie & thee

> reisschrijfgroep van minstens 5 personen, maximaal 8.

Aanmelden en betalen