incompany cursussen bij De Schrijfschool.

Incompany

Op heldere teksten draait je werk beter. Dat vinden wij, en dat vind jij – anders las je dit nu niet. En dat vinden ook onderstaande opdrachtgevers van De Schrijfschool. De medewerkers daar leerden ‘schrijven voor de lezer’: wat wil je met een tekst (doel) en wat wil de lezer (doelgroep) eigenlijk? Zij schrijven nu onder meer webteksten, folders en nieuwsbrieven die prettig leesbaar zijn en de lezer verleiden tot actie.

Wij gaven les bij:

 • Metropoolregio Rotterdam Den Haag
 • Platform31
 • gemeente Rotterdam
 • Goethe Institut
 • TU Delft
 • Erasmus Universiteit
 • PSR Pharma Resource
 • Openbare Bibliotheek Amsterdam

De Schrijfschool geeft les aan teams die veel moeten schrijven. Dat doen we op drie manieren:

 1. Schrijftraining op maat
 2. Spellingsbootcamp
 3. Schrijfheidag

 

> Schrijftrainingen:
Je boodschap zó verkondigen dat iedereen ‘m gelijk snapt, is een kwestie van de juiste toon treffen en de juiste woorden kiezen. Wij verdiepen ons in je bedrijf om op ideeën te komen waarmee we die toon en die woorden te pakken krijgen. Vervolgens maken we een schrijftraining of workshop op maat. Uitgangspunt: de dagelijkse schrijfpraktijk, schrijfobstakels en schrijfwensen van jouw bedrijf of team.

> Spellingsbootcamp:
Wat is het voltooid deelwoord van uploaden? Hoe zit het ook al weer met de d, de t en de dt? Schrijf je ‘parttimedewerker’ als 1, 2 of 3 woorden? Wanneer gebruik je een spatie en wanneer een koppelstreepje? En heeft het bestuur zijn of haar plannen bekendgemaakt?
Alles wat je (n)ooit hebt geweten: fris je kennis op met deze Bootcamp Spelling & Grammatica, en leer tegelijk wat de actuele Nederlandse taalregels zijn. Taaltrainer Peter Hijma vertelt hoe het zit en legt uit wanneer je wel of niet een komma gebruikt. Na afloop van deze bootcamp schrijf je niet alleen correct, maar vooral ook sneller en met meer zelfvertrouwen!

Voor wie?
De spellingsbootcamp is geschikt voor iedereen die in korte tijd zijn of haar kennis van de Nederlandse taalregels wil opfrissen. Twijfelen je medewerkers wel eens over de juiste spelling? Geef ze deze korte training cadeau. Immers, iedere tekst die uw bedrijf verstuurt, werkt als een visitekaart. Deze moet dus niet alleen wervend, maar vooral ook foutloos zijn.

Haal de spellingsbootcamp in huis
| Voor een bootcamp thuis op kantoor of bij De Schrijfschool mail info@deschrijfschool.com.

> Schrijfheidag:
Wanneer er een inspiratie- of bezinningsdag(deel) op je bedrijfsagenda staat, laat die bezinning en inspiratie dan uit je mensen zélf komen. Samen schrijven is een uitstekend recept voor teambuilding. Door samen creatief te schrijven komen onvermoede talenten boven, en leren medewerkers elkaar op een andere manier kennen. En passant krijgt iedereen meer plezier en lef in schrijven, ook straks terug op de werkvloer.

Een voorstel horen?

15 + 6 =

Klant in beeld: Openbare Bibliotheek Amsterdam

Lesgeven voor ‘Amsterdam Vertelt‘, een mooie samenwerking van de Openbare Bibliotheek Amsterdam en Fotomuseum Amsterdam.
In vier OBA-filialen geeft docent Manou van de Zande les in ‘elfen schrijven’ (in actie bij 1:14).

Docenten

Binnenkort

ma 27jan2020

Nieuwsgieriger Schrijven | voor gevorderden

5 avonden | docent: Manou van de Zande

Lees meer

do 30jan2020

Serieus Grappig | schrijven met humor

5 avonden | docent: Edwin de Voigt

Lees meer

Bekijk de complete agenda

Onze nieuwsbrief ontvangen?