ma 14feb2022

6 avonden | docent: Marcel Verreck

ovb: 1e les live in Leeszaal West, Rijnhoutplein 3, 3014 TZ R'dam

€ 235

 

Maandag 14 feb t/m 28 mrt

> Docent: Marcel Verreck

> Zes maandagavonden, 19.30 - 21.30
Lesdata: 14 (1e les live), 21 feb, 7, 14, 21, 28 mrt

> Heb je Carries Column College gevolgd? Of een andere schrijfcursus, en geeft het genre columns je fijne schrijfkriebels? Schrijf dan dóór, met columnveteraan Marcel Verreck. Ja, die! Collega van Carrie, van Spijkers met Koppen, van de radio, van zijn liedjes samen met Paul Pleijsier, van zijn cabaretvoorstellingen.
Én van zijn columns dus: onder meer voor Nieuwe Revu, Metro, Het Parool en Den Haag Centraal. Op de radio zette
Marcel de ether in vuur en vlam met actuele columns in de ochtendprogramma’s van Rob Stenders, bij VARA’s Ontbijtradio en tijdens Hier en Nu Nieuwspoort.

> Wat ga je doen?
In zijn columncursus deelt Marcel de kneepjes van het vak met jou. Geen eindeloze theoretische verhalen (wel een sappige anekdote hier en daar), wel lekker aan de slag. Met bijzondere aandacht voor thema’s als: brainstormen, onderwerpkeuze, humor als wapen, argumentatie, de eerste en de laatste zin (en ook de zinnen daartussen natuurlijk), stijlvol beledigen, de actualiteit als inspiratiebron, de balans tussen hart en hoofd en natuurlijk: hoe draag je je column zo goed mogelijk voor?

Kortom, je gaat de grenzeloze mogelijkheden van de column (verder) verkennen. Dat worden mooie avonden.

De cursus is hybride: de eerste les leer je elkaar echt live kennen in Leeszaal West, hartje Rotterdam. De volgende 5 lessen zijn online, via ons digitale klaslokaal in Whereby. Na de cursus komen de liefhebbers - en Marcel natuurlijk! - nog eens in Rotterdam tezamen voor een afsluitavondje met koek & zopie & voorlees. Deze feestdatum spreekt Marcel nog met jou en je medecolumnisten af.

> Eerste les live in Leeszaal West, Rijnhoutplein 3, Rotterdam

> € 235,- incl. btw, lesmateriaal en thee/koffie/koekies

> Minimaal 8 personen, maximaal 12

Aanmelden en betalen