di 18mei2021

5 avonden | docent: Jan de Bas

Online leslokaal De Schrijfschool

€ 195

 

>  Dinsdag 18, 25 mei, 8, 22 jun, 6 jul

>  Docent: Jan de Bas

>  Vijf dinsdagavonden, van 19.30 tot 21.30 uur

 

>  Wat is een essay?
Over zo'n vraag kun je een lang essay schrijven. In het kort: een essay is een uitwaaierend antwoord op een vraag die je niet alleen met ja of nee of met A of B kunt beantwoorden. 'Kan ik de wereld redden?' bijvoorbeeld. Of iets als: 'Wat is beter: een opgeruimd of een rommelig bureau?' Het uitwaaierende antwoord op zo'n vraag is hoogst persoonlijk. En zó elegant opgeschreven dat wij het graag lezen.

In de cursus Essays Schrijven voor Beginners leer je het genre kennen. Je schrijft je eigen eerste versies, je leest essays van anderen en komt zo te weten welk type je het meeste ligt. Kort? Lang? Eenvoudig, doorwrocht, grappig, filosofisch?

Je maakt kennis met de belangrijkste technieken van essay schrijven: door ze te ontdekken en daarna zelf toe te passen. In de les maak je beginnetjes en leer je al schrijvend je gedachten ordenen. Thuis schrijf je je essays. Zorg dus dat je, verspreid over de 14 dagen tussen 2 lessen (! behalve tussen de eerste 2 lessen, daartussen zit één week), een paar uur aan je huiswerk kunt besteden.

 

>  Voor wie?
Heb je een brede belangstelling, een open blik en enige schrijfervaring (bijvoorbeeld omdat je eerder een schrijfcursus bij De Schrijfschool hebt gedaan)? Dan is deze cursus voor jou.

>  Deze cursus is online, via Zoom.

>  € 195,-

 

Smaak te pakken? Hou dan onze agenda in de gaten voor de vervolgcursus Essays voor Gevorderden in 2022, ook 5 lessen.

 

Aanmelden en betalen