di 11mei2021

5 avonden | docent: Jan de Bas

Online leslokaal De Schrijfschool

€ 195

 

>  Dinsdag 11, 25 mei, 8, 22 juni, 6 juli

>  Docent: Jan de Bas

>  Vijf dinsdagavonden, van 19.30 tot 21.30 uur

 

>  Waarom essays schrijven?
Omdat het moet. Van iemand anders of van jezelf.
Omdat je een gedachtegang of een idee wil onderzoeken.
Omdat je een punt wil maken.
Essayeren is een veelzijdig schrijfgenre. Maar juist omdat het zo veelzijdig is, is het niet de makkelijkste schrijfvorm - je hebt er flink wat tijd en denkkracht voor nodig. Wil jij je essays zo laten sprankelen dat je je lezers ermee prikkelt, verwondert of aan het denken zet? Dan ben je van harte welkom bij de cursus Rondscharrelen in de Ziel*!

(En wat is dat ook weer, een essay? In het kort: een essay is een uitwaaierend antwoord op een vraag die je niet alleen met ja of nee of met A of B kunt beantwoorden. 'Wat betekent reizen in corona-tijd?' bijvoorbeeld. Of iets als: 'Ben ik beter af met een hond of met een kat?' Het uitwaaierende antwoord op zo'n vraag is hoogst persoonlijk. En zó elegant opgeschreven dat wij het graag lezen)

>  Voor wie?
De cursus Essays Schrijven voor Gevorderden is het vervolg op Essays voor Beginners. Maar ook als je (aardig wat) schrijfervaring in andere genres hebt, kun je deze cursus volgen. Doceer- en werkniveau: hbo/wo.

>  Deze cursus is online, via Zoom.

>  € 195,-

* Onze cursustitel, 'Rondscharrelen in de ziel' is met het grootste respect gepikt uit een artikel (Trouw, 2012) van filosoof Ger Groot over de vader van het essay: Michel Montaigne.

Deze cursus nog een brug te ver? Doe dan eerst de cursus Essays voor Beginners, ook 5 lessen.

 

Aanmelden en betalen