za 28sep2024

zaterdagmiddag | docent: Manou van de Zande

Studio Eendracht, Eendrachtsstraat 145A (Witte de Withkwartier), R'dam

€ 60

 

Zomermasterclass #3 | zaterdag 28 september


>
Docent: Manou van de Zande

> 13.00 - 16.00 u

> Reisverhalen Schrijven
Reizen doen we allemaal. Zelfgekozen reizen: naar verre buitenlanden, naar de camping op Ameland, naar een vreemde stad waar niemand Engels spreekt en de letters onherkenbaar zijn. Of reisjes die nu eenmaal moeten: naar je werk, naar de wasserette, naar een afspraak. Vandaag maken we ook een reis: een schrijfreis. Want hoe schrijf je over zwerven, ontdekken, verdwalen?

Avonturen delen
Als reisschrijver deel je je avontuur, vreugde en verbazing met de lezer thuis. Die zit in zijn stoel, of ze ligt in een hangmat, en wil graag ervaren wat jij hebt meegemaakt. Hulde aan die thuislezer! Dus waag 't niet haar te vervelen met zeuren over wachtrijen op Schiphol. Of met drie bladzijden over drie dagen overgeven in Sharm El Sheik. En al helemaal niet met een entoenentoenentoen-logboek. Het is zaak om vanuit opzienbarende details - de details die jou opvallen - te vertrekken!

Wat ga je doen?
In deze masterclass maak je verschillende schrijfopdrachten. Je oefent met observeren, met ruimtes beschrijven, met perspectief. Je schrijft zowel een reisverhaal over dichtbij als over ver weg. Zet je trips van kort- en langgeleden om in een goed verhaal!

 

> in Studio Eendracht, Eendrachtsstraat 145A (Witte de Withkwartier)

> € 60,- inclusief lesmateriaal, koffie & thee

De masterclass gaat door bij minstens 5 schrijvers

🎟️ Koop hier je ticket voor 'Reisverhalen Schrijven'