do 11feb2021

6 avonden | docent: Edwin de Voigt

Live als het kan (in R'dam), online als het moet

€ 225

 

Donderdag 11 feb t/m 29 apr

> Docent: Edwin de Voigt

Zes donderdagavonden, van 19.30 tot 21.30
Lesdata: 11 feb, 4, 18 mrt, 1, 15, 29 apr

>
Met een grap breek je ijs, met een kwinkslag win je een hart, met spitsvondigheid zet je iemand klem. Tenminste, dat kán. Als je het goed doet.
Schrijven met humor is een serieuze zaak. Want de grap is niet de boodschap, net zo min als je lezer of luisteraar laten lachen je doel is. Wáár de grap staat in de tekst is van belang, net als het waarom van je humor - wat wil je teweeg brengen? Misschien is dat ontspanning tijdens een lange serieuze sessie, of de nuance in een debat, of je boodschap beter laten beklijven.
Timing en dosering, daar draait het allemaal om. Pikant detail qua timing: les 5 is op 1 april.

Dus moet je speechen? Of het bruidsfeestverhaal van je beste vriendin optekenen? In een column of blog je punt zó maken dat niemand het nog vergeet? Spreken op het 25-jarig jubileum van oom Karel? De eindejaarsmusical van de school schrijven?

In zes lessen leert docent Edwin de Voigt je om een goed verhaal-met-grap zorgvuldig op te bouwen. Hij leert je hoe je humor serieus neemt, zodat je haar kunt gebruiken om je lezers of je publiek te laten voelen wat JIJ wil.

> Je docent Edwin de Voigt

"Ik ben een podiumdichter. Ik gebruik humor om de inhoud van mijn werk kracht bij te zetten. Dat noemen ze stand-up poetry, of, in beter Nederlands: woordkunst met schwung. Jaren terug vroegen mensen aan mij: 'Hoe doe je dat toch?' Waarop ik me dan afvroeg: 'Wat bedoelen ze toch?' Sinds ik mij ervan bewust ben dat ik humor overal en altijd serieus inzet, weet ik dus ook dat ik het ik jou kan leren. 'Zo doe ik dat dus!'
Als creatief tekstschrijver heb ik gewerkt voor bedrijven, maatschappelijke organisaties en een lange tijd op het stadhuis van Rotterdam. Ik weet dus hoe je op verschillende manieren een onderwerp onder de aandacht brengt. Opvallen met humor is daarvan de belangrijkste, en vaak ook de meest effectieve."

> In de Finse Zeemanskerk, 's Gravendijkwal 64, R'dam (tenzij we nog/weer in lockdown zijn)

> € 225,- incl btw, lesmateriaal en thee/koffie

> Live als het kan, online als het moet


Aanmelden en betalen