ma 13apr2020

6 avonden | docent: Manou van de Zande

Digitaal klaslokaal van De Schrijfschool

€ 215

 

Maandag 13 apr t/m 11 mei & een terugkomles

> De digitale editie ivm corona-crisis
>
Docent: Manou van de Zande

Zes maandagavonden, van 19:30 tot 21:30
Lesdata: 13, 20, 27 apr, 4, 11 mei. Terugkomles: datum in overleg

>
Bloggen is al schrijvend laten zien wat je in huis hebt. Met je blogs laat je zien wie je bent, wat je goed kan en waar je verstand van hebt. En als je een (startende) ondernemer bent, laat je blog zien waarmee je je geld verdient - of wil gaan verdienen.

Bloggen is iets anders dan reclame maken. Het is een langzamere en intelligente manier om je lezerspubliek op te bouwen en te vergroten, om (toekomstige) klanten jou te laten leren kennen. Dat loont de moeite, want zeg nou zelf: je neemt eerder iets aan van iemand die je ként, toch? Dus stop wat ziel en zaligheid in bloggen, zodat steeds méér mensen weten wie jij bent en wat voor moois je te bieden hebt.
Bijkomstig voordeel van met ijzeren regelmaat over jezelf, jouw specifieke kennis en/of je werk schrijven, is dat jij jezelf ook beter leert kennen. En dus zou je, al schrijvend, zomaar een extra talent op je repertoire of een niche in je markt kunnen ontdekken.

> Wat gaan we doen?
In de eerste les maken we kennis met elkaar en onze expertise/winkel/goede doel/zzp-toko. We bepalen dan wat goede blog-onderwerpen en frequenties voor jou zijn. Vervolgens stappen we in de snelkookpanstoomtrein: voor elke les een blog. In de loop van de cursus doen we aan opstrakken en stroomlijnen: vorm & functie & inhoud grijpen steeds naadlozer in elkaar.
In deze cursus draait het natuurlijk eerst en vooral om goed schrijven, maar omdat iedereen van plaatjes kijken houdt, besteden we ook aandacht van het juiste beeld bij je blog.

> Alvast wat inspiratie? Dit vindt De Schrijfschool voorbeelden van goeie blogs:
- Dit is zinvol (ondernemerscoach Miranda Apeldoorn)
- Succesvol Ondernemen als Creatief
- Eten & drinken in 010 en omstreken (eetschrijver Lot Piscaer)

> In het digitale leslokaal van De Schrijfschool

> € 215,- inc btw, inclusief lesmateriaal en thee/koffie

> Minimaal 6 personen, maximaal 10