ma 13nov2023

6 avonden | docent: Marcel Verreck

Een les live in Studio Eendracht, Eendrachtsstraat 145A, R'dam

€ 245

 

Maandag 13 nov t/m 18 dec

> Docent: Marcel Verreck

> Zes maandagavonden, 19.30 - 21.30 u
Lesdata:  13, 20, 27 nov, 4, 11, 18 dec

Columnliefhebbers!
Lees je graag columns? In tijdschriften, kranten en op blogs? Mooi! Combineer dat met je schrijfdrift en leer columns schrijven van veteraan Marcel Verreck. Ja, die! Collega van columns-queen Carrie, van Spijkers met Koppen, van WNL-radio, van zijn liedjes samen met Paul Pleijsier, van zijn cabaretvoorstellingen. Hij schrijft ook boeken, waaronder eentje over Daan: 'De adem van mijn zoon'.
Op de radio zet
Marcel elke week de ether in vuur en vlam met actuele columns bij WNL/Op Een. In zijn thuisstad Den Haag doet hij dat bij Spuigasten.

> Voor wie?
Deze cursus is voor iedereen met enige schrijfervaring. Creatief Schrijven gedaan? Carries cursus gevolgd? Dan is Marcels cursus de zesvoudige kers op je schrijftaart!

> Wat ga je doen?
Marcel deelt de kneepjes van het vak met jou. Geen eindeloze theoretische verhalen (wel een sappige anekdote hier en daar), wel lekker aan de slag. Met bijzondere aandacht voor thema’s als: brainstormen, onderwerpkeuze, humor als wapen, argumentatie, de eerste en de laatste zin (en ook de zinnen daartussen natuurlijk), stijlvol beledigen, de actualiteit als inspiratiebron, de balans tussen hart en hoofd en natuurlijk: hoe draag je je column zo goed mogelijk voor?

Kortom, je gaat de grenzeloze mogelijkheden van de column (verder) verkennen. Dat worden mooie avonden.

De cursus is hybride: een van de lessen is live, in hartje Rotterdam. Wanneer die live-les is, spreken jullie samen af. De andere 5 lessen zijn online, via ons digitale klaslokaal in Whereby.

> € 245,- incl. btw & lesmateriaal

> Minimaal 6 personen, maximaal 10

🔖 Koop hier je ticket