ma 08mei2023

6 avonden | docent: Marcel Verreck

Een les live in Studio Eendracht, Eendrachtsstraat 145A, R'dam

€ 245

 

Maandag 8 mei t/m 19 jun

> Docent: Marcel Verreck

> Zes maandagavonden, 19.30 - 21.30
Lesdata:  8, 15, 22, 29 mei of 5 jun, 12, 19 jun

> Lees je graag columns? In tijdschriften, kranten en op blogs? Mooi! Combineer dat met je schrijfdrift (die heb je, anders zou je niet hierheen zijn geklikt) en leer columns schrijven van veteraan Marcel Verreck. Ja, die! Collega van Carrie, van Spijkers met Koppen, van de radio, van zijn liedjes samen met Paul Pleijsier, van zijn cabaretvoorstellingen.
Én van zijn columns dus: onder meer voor Nieuwe Revu, Metro, Het Parool en Den Haag Centraal. Op de radio zette
Marcel de ether in vuur en vlam met actuele columns in de ochtendprogramma’s van Rob Stenders, bij VARA’s Ontbijtradio en tijdens Hier en Nu Nieuwspoort.

> Wat ga je doen?
In zijn columncursus deelt Marcel de kneepjes van het vak met jou. Geen eindeloze theoretische verhalen (wel een sappige anekdote hier en daar), wel lekker aan de slag. Met bijzondere aandacht voor thema’s als: brainstormen, onderwerpkeuze, humor als wapen, argumentatie, de eerste en de laatste zin (en ook de zinnen daartussen natuurlijk), stijlvol beledigen, de actualiteit als inspiratiebron, de balans tussen hart en hoofd en natuurlijk: hoe draag je je column zo goed mogelijk voor?

Kortom, je gaat de grenzeloze mogelijkheden van de column verkennen. Dat worden mooie avonden.

De cursus is hybride: een van de lessen is live, in hartje Rotterdam. Wanneer de live-les is, spreken jullie samen af. De andere 5 lessen zijn online, via ons digitale klaslokaal in Whereby. Na de cursus komen de liefhebbers - en Marcel natuurlijk! - nog eens in Rotterdam tezamen voor het warme en gezellige tweejaarlijkse voorleesfees Luistert! in de vroege zomer.

> € 245,- incl. btw & lesmateriaal

> Minimaal 6 personen, maximaal 10

🔖 Koop hier je ticket