De taart van Carrie is los! Columniste Mieke Vullings nam ‘m mee naar huis. Miekes column is op 16 oktober 2018, tijdens de laatste avond van Carries Column College, verkozen tot de beste. De Schrijfschool presenteert met trots een van de parels uit zeven weken noest schrijfwerk van veertien cursisten: de ‘Grote Tieten’-column van Mieke.

Volle boezems, flinke memmen, bos hout voor de deur. Oftewel: grote tieten.

De borsten van Nederlandse vrouwen worden groter. 15 jaar terug was de gemiddelde cupmaat 75B. Vandaag de dag is deze gegroeid naar 80C. 16% van alle vrouwen hebben cup E en groter. Dit blijkt uit marktonderzoek van lingeriefabrikant Hunkemöller. Hoewel overgewicht, anticonceptie en menopauze worden aangevoerd als mogelijke oorzaken, is er geen overtuigend wetenschappelijk bewijs voor deze conclusie.

Hoe dan ook, mijn tweeling is niet meegegroeid in deze trend. De afgelopen jaren hebben ze een paar keer een forse groeispurt doorgemaakt. Het wonderlijke verschijnsel waarbij ze werden ingezet als mobiele melkbrigade. Mijn kindjes hebben er gretig van genoten. Helaas was dit effect tijdelijk.

Sterker nog, mijn kanjers hebben zwaar te lijden gehad onder deze liefhebbende en tegelijkertijd uitputtende fase. Ik bleef achter met een paar leeggelopen liefdesballonnen. In schril contrast met mijn billen, die gewillige plaatsvervangers zijn gebleken als het gaat om deze groeitrend.

Gelukkig is er anno 2018 een oplossing als je tetten geen toeters meer zijn maar theezakjes. Er zijn genoeg betrouwbare klinieken, die graag vrouwen als ik helpen hun figuur weer beter in balans te brengen. Toch blijft dit onderwerp een taboe. Dat merkte ik toen mijn man mij voor mijn verjaardag een tube zalf gaf. Op het etiket stond: ’tweemaal daags smeren’. En het zou een verbluffende boost aan mijn boobies geven. Deze zalf stond symbool voor een bezoekje aan zo’n kliniek. Als ik dat zelf wil.

De reacties van mijn verjaardagsvisite liepen uiteen van jaloers tot fel ontstemd. Van enthousiast tot feministisch verachtend. Natuurlijk zijn er ook risico’s. En de tegenstanders duwen mij met liefde de verhalen van lekkende siliconen, pijn en vreselijke ziekten onder de neus. Als ik de balans opmaak wordt het me vaker afgeraden dan aanbevolen. Maar laat ik me daardoor beïnvloeden?

Ik zou dat nooit doen.