Zet je scherm uit en schrijf een brief. Een brief aan je vader, je ex, je kind, jezelf-na-de-crisis, een verwante ziel in Italië, de koning, wie dan ook. Je bent verzekerd van een ontroerde ontvanger; zelfs een scheldbrief is warmte in een envelop.💥 Dit is de derde schrijfopdracht in onze #coronasurvival-serie.

 

📪 Wat heb je nodig?
– Briefpapier. A4 uit de printer telt ook.
– Pen. Vulpen is het mooist, en potlood doet het altijd.
– Envelop. Nergens te vinden? Zelf maken, met plakband.
– Postzegels. Postzegels?! Frankeer online: google ‘postzegelcode’.
.
📫 Op gang komen?
Lijstje maken. Werkt altijd. Heb je bijvoorbeeld zin in een raas-en-tier-brief? Begin beschaafd en al gauw heb je vermakelijke scheldwoorden. Zo kom ik, denkend aan een alcoholische naarling, via ‘drankorgel’ en ‘zuipschuit’ op:
– bierdebiel
– bartrol
– promielpiel
Schrijf je liever aan een Lieverd? 💌 Dan krijg je een minstens zo leuk lijstje!
.
📬 Zijn er regels?
Weinig. Zie een brief als kletsen op papier en het kan niet mis gaan. Zorg dat je leesbaar schrijft, enigszins recht, en een doorhaling begrijpt iedereen. Je kunt over koetjes en kalfjes schrijven, maar ook over dolle stieren en Minotaurussen. Verhaal over je thuissituatie, of schets een lyrisch vergezicht van een betere wereld na Corona. Schrijf om de hete brij heen of schop patsknal direct tegen zere benen. Kan allemaal.
.
📭 Is het gezond?
Ja! Het frist de binnenboel op en wandelen naar een brievenbus is goed voor de fysiek. Tegenwoordig staan die dingen steeds verder weg: nóg gezonder. En heb je een brief die beslist NIET door de gelukkige gelezen mag worden, maar die toch wég moet? Fles. Kurk of schroefdop erop, wandel of fiets naar het dichtstbijzijnde stromende water, en tabee ermee. 🌊

Op je gezondheid & schrijf er nog een, juf Manou 📮
.
(en bij deze opdracht doen we geen deel ‘m-suggestie. Brieven zijn persoonlijk. Maar fanmail mag natuurlijk!)