Vandaag is de dag om een logboek te beginnen – je leeft in een historische tijd, mocht je het nog niet weten. Dit boek gaan je achterkleinkinderen met flapperende oren lezen. Behalve dat je deze huisvlijter het nageslacht niet mag onthouden, geef ik je nog vijf klinkende redenen om nú je pen te trekken. Tijd voor de 5e huisvlijter in onze #coronasurvival-serie.


📙 Elke dag schrijven traint je schrijfspieren. Niemand leest mee, geen juf, niks eindredactie – ga loos. Schrijf alles op wat je ziet voelt ruikt proeft bedenkt. Schrijf op waar je je over verbaast, schrijf over wat vorige week nog normaal was en nu al niet meer.
.
📗 Een log- of dagboek bijhouden (of hip genaamd journaling) is reuzegoed voor hart en zielsvaten. Je ruimt al schrijvend je bovenkamer op, want je snapt nét iets beter hoe het zit als je het opschrijft. Voor de feel good-achtergronden lees je hier verder. Of hier, in het Engels.
.
📘 Dat gestaar en gekloot met scherm en muis is funest voor je ogen en schouders. En rara waar doen we dezer dagen veel te veel van? Schrijven met pen of potlood is gezonder, basta. Bovendien boort het andere hersenkrachten aan dan tikken; het wemelt van de onderzoeken die roepen dat je er creatiever van wordt. En waar rook is, is 🔥.
.
📒 Voorstander van online loggen (behalve bloggen, maar da’s wat anders) ben ik dus niet, maar ze zijn er, apps om op je mobiel een dagboek bij te houden. Alleen voor als je je eigen handschrift niet kunt lezen.
.
📔 Dus, dat ene mooie blanco boekje of schrift dat je maar niet durft te ontmaagden? Doe het nu. Ruim baan voor een bloeiende egoverhouding met je dagboek. Sociale onthouding niet nodig!
.
Ik ga ook gauw mijn vandaag doen.
.
Log on, juf Manou 🎭