Michiel Cox

Ik ben Michiel en geef graag schrijfles.

Michiel Cox (Tongeren, 1989) is schrijver. Zijn tweede roman is Herinneringen aan het levenloze (2022). Hij studeerde Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Antwerpen en Theatrale Performance aan de Toneelacademie Maastricht.

Zijn debuutroman messias van niks verscheen in 2019 bij Atlas Contact. De Standaard, De Morgen, Tzum en anderen loofden het geloofwaardig absurdisme van de roman en in De Volkskrant werd het luisterboek bewierookt. Ivo Weysel schreef in Esquire: ‘Cox is nog jong, maar schrijft als iemand die al een heel oeuvre achter zich heeft.’ Messias van niks werd genomineerd voor de Anton Wachterprijs.

Er werden kortverhalen van Michiel gepubliceerd in De Internetgids, Deus Ex Machina, Kluger Hans, ZINK, Op Ruwe Planken en Streven. Zijn reisdagboek over de coronacrisis in Spanje werd in De Standaard gepubliceerd.

Michiels literaire installatie Laat hier je portret schrijven stond op verschillende festivals in Utrecht, Delft, Rotterdam, Den Haag en Oostende en resulteerde in meer dan 600 geschreven portretten van bezoekers.

Michiel is al een tijdje lekker Roffa bezig – schreef toneelstukken voor o.a. het Ro Theater, en voor Showroom MAMA maakte hij de podcast Stemmen van steen waarin hij het straatmeubilair van de Rotterdamse wijk Bospolder Tussendijken interviewde over de veranderingen in de wijk.

Michiel woont in Rotterdam.

 

Onze nieuwsbrief ontvangen?